Dónde comprarlo

todostuslibros.6

Girona. Un equip, una afició i una ciutat de primera

59

Albert Bassas

PVP 16,90 € (IVA incluido)

Páginas: 224

Formato: 14,85 X 21,5 cm

ISBN:978-84-15726-75-3

El Girona tenia un deute amb la seva gent i aquest estiu el va poder saldar. Després de tres ascensos frustrats en les darreres temporades —amb el partit contra el Lugo com a capítol més cruel— i d’un quart intent menys conegut fa més de 80 anys, el Girona va aconseguir per fi el desitjat ascens a Primera el 4 de juny del 2017. Una data que quedarà gravada per sempre més en la història d’aquest club nascut l’any 1930 i que les havia vistes de tots colors, fins al punt de trobar-se a un pas de la desaparició en més d’una ocasió.

L’ascens a la màxima categoria del futbol espanyol per primer cop a la història es va aconseguir després d’un empat a res contra el Saragossa a Montilivi quan encara quedava una jornada pel final. Aquell fet va donar pas a uns dies d’eufòria desfermada en què tothom,

jugadors i aficionats, es van poder alliberar de la llosa amb la que havien carregat els últims anys i que havia anat guanyant més pes a cada patacada.

L’explosió d’alegria va ser tan gran que la ciutat sencera va sortir al carrer per celebrar l’èxit esportiu més important que mai s’havia viscut a Girona, on el futbol, fins aquest moment, acumulava més història que tradició.

Competint amb nota contra els millors i amb l’entrada del Manchester City a la propietat del club, el Girona ha entrat en una nova dimensió tan il·lusionant com desconeguda, a la qual ningú s’atreveix a posar-hi límits.

 


 

El Girona tenía una deuda con sus aficionados y este verano la saldó. Después de tres ascensos frustrados en las últimas temporadas ( con el partido contra el Lugo como el hecho más cruel) y de un cuarto intento hace más de 80 años, el Girona consiguió subir a primera el 4 de junio de 2017.

Una fecha que quedará grabada en la historia del Club que se fundó en 1930.